Bliv hurtigere gældfri

Har du meget gæld? Lever du fra løncheck til løncheck? Kunne du godt tænke dig at komme ud over dette? Så læs med i den her artikel hvor jeg giver dig 3-5 gode tips til hvordan du bliver hurtigere gældfri, du vil blive overrasket over hvor nemt og hvor sjovt det egentlig kan være at arbejde sig hen i mod en gældfri tilværelse – og tro mig den følelse du får når du indbetaler dit sidste afdrag, det er den bedste fornemmelse i verden.

#1 Gennemgå dit budget og optimer

Som man også kan se i et program som luksusfælden på tv3, så er det første sted man bør starte i en proces mod at blive gældfri, ganske enkelt ved ens budget. Hvis man da overhovedet har et sådan. Mange ender jo typisk i en gældssituation fordi de netop ikke har et godt overblik over deres budget og forbrugsmønster. Her kan et budget være med til at sætte rammerne for hvordan man bør sætte til værks for at komme ens gæld til livs. Det kan være man har en masse faste omkostninger der sagtens kunne skæres væk eller findes i en billigere udgave.

Det kunne fx være ens bredbånd hvor man sagtens kunne spare penge og der findes heldigvis mange hjemmesider har gjort det nemt at se de forskellige priser på bredbånd hos de forskellige virksomheder. Se fx her: spar penge på bredbånd her

#2 Læg en strategi for hvordan du vil afvikle gælden hurtigst muligt

Efter gennemgangen af dit budget, hvor der forhåbentlig blev fundet en masse penge som du ikke vidste du havde, er det blevet tid til at lægge en strategi for hvordan du får afviklet din gæld hurtigst. Det vigtigste man kan arbejde på i denne fase er ens mindset. For det bliver ikke nødvendig en særlig sjov periode man skal igennem, da det oftest vil betyde en kraftig omlægning af ens vaner og forbrug. Og hvis der er noget mennesket har svært ved, så er det at bryde vaner. Brug en beregner her til at finde ud hvor lang tid der går inden du er gældfri, og sæt evt. niveauet for de øgede afbetalinger sådan at du ved du kan overholde det. Det skal også være til at leve i selvfølgelig, for ellers ender man jo blot i de samme gamle riller.

#3 Fortæl venner og familie om din beslutning

Penge og privatøkonomi er typisk ikke noget man taler med andre om. Det kan dog alligevel være en god idé at få tingene fortalt til andre. Med støtte og opbakning kommer man typisk længst. Det er på denne måde også noget nemmere at undgå akavede situationer hvor man egentlig gerne vil deltage i en aktivitet, men at man faktisk ikke har råd til det hvis man gerne vil følge ens budget.

Det var 3 hurtige tips til hvordan til hvordan du kan gribe din situation med gæld an på.

Kommentarer lukket til Bliv hurtigere gældfri

Filed under Blogging

Comments are closed.